Eдна доскоро управлявала политическа сила иска да си довърши работата“.

...
 Eдна доскоро управлявала политическа сила иска да си довърши работата“.
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Ефектът на „Промяната“ – рекордна инфлация, рекордно обедняване, рекордни цени

 Open photo

 

Eдна до неотдавна управлявала политическа мощ желае да си „ довърши работата “. А каква работа свършиха идеолозите на „ Промяната “ усетихме всички на гърба си, разяснява лидерът на листата на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева.

" Цените на тока и газа се подвигнаха 10 пъти, месечната прехрана на човек надвиши 1500 лв., вложенията паднаха с 52 %, а храните нарастнаха с 40 на 100. Имаме рекордна инфлация – над 20 %, рекорден бюджетен недостиг, рекордни стойности на енергоносителите. 70 % от българите признават, че са обеднели през последната година и половина, а спестяванията им са „ олекнали “ с 20 % ", съобщи Караянчева.

" Индустрията е на командно дишане, бюджетът се актуализира на всеки три месеца, не е издигната нито един метър автомагистрала, не е стартирала нито една европейска стратегия, не сме получили нито стотинка от Плана за възобновяване и резистентност. В Европа газът нарастна с 54%, у нас – със 128%. Бензинът в Европейски Съюз – с 35%, в България – с 57%. Хлябът в Европейски Съюз – с 16 на 100, у нас – с 56%. Една трета от парите ни отиват за храна и по този индикатор сме преди всичко в Европейски Съюз. Чака ни римейк на Жанвиденовата зима. Политическа партия желали да си довършат работата. Както е тръгнало, и страната ще довършат! “, разяснява Караянчева.

Двете служебни държавни управления на Румен Радев и постоянният кабинет на Политическа партия провалиха обезпечена от ГЕРБ инвестиция от 4 милиона лв. в спортната инфраструктура на Кърджали, оповести още Цвета Караянчева.

Става дума за построяването на многофунционална спортна зала в регионалния град. Тя трябваше да бъде първата новопостроена социална постройка в най-новата история на Кърджали. Министерството на младежта и спорта даде план на оборудването, а държавното управление на ГЕРБ отпусна близо 4 милиона лв. за реализацията му.

Издадено бе позволение за градеж, извършена бе процедура за избор на реализатор, средствата бяха преведени на държавното сдружение „ Национална спортна база “, в качеството му на възложител и собственик на обекта, направена бе и първата копка.

Новото спортно украшение на Кърджали трябваше да обезпечи опция на спортните клубове да упражняват при модерни условия и да разполагат с база, отговаряща на интернационалните стандарти с 1100 места, подготвителни зали и съпътстващи административни пространства.

Уви, 2 години по-късно на това място се простира една гола поляна, сподели Караянчева във видеоклип. Теренът пустее, а строителството е на кота нула. Кърджали бе лишен от оборудване за спорт и културни прояви на европейско и международно равнище, в случай, че има подготвен план и обезпечено финансиране, реагира Караянчева. По думите й, това е прегледен образец за управническия неуспех на Политическа партия и съдружните й сътрудници и тотално неглижиране на ползите на локалната общественост.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР